Om Maxipannan

Maxi 50 ? ett pålitligt och modernt värmesystem
Flaggskeppet heter Maxi 50, en flexibel, svensktillverkad värmepanna med mycket hög verkningsgrad för högsta effektivitet och lägsta energiförbrukning. Pannan är miljögodkänd av SP.

Maxi 50 har funnits länge på marknaden men är nästan ännu mer aktuell idag än när den kom för drygt 30 år sedan. Det beror främst på två faktorer. För det första uppfyller Maxi 50 dagens uppsatta miljökrav. Det tycker vi är viktigt. För det andra erbjuder Maxi 50 ett allt-i-ett-system med inbyggd ackumulatortank som fungerar med både med ved, sol, flis och pellets. Det innebär i praktiken minimala värmeförluster samtidigt som du är flexibel i val av värmekälla. Du anpassar enkelt ditt system efter rådande förhållanden och kan därmed sänka både kostnader och miljöpåverkan. Maxi 50 är ett komplett och modernt värmesystem, helt enkelt.

Inbyggd ackumulatortank
En central egenskap och en förutsättning för att Maxi 50 fungerar så effektivt är något vi kallar ett allt-i-ett-system. Många pannor bygger idag på principen att skilja pannan från ackumulatortanken. Vi har gjort tvärtom och konstruerat en panna och tank i en enhet. Pannan ansluts enkelt till befintligt värmesystem via värmeväxlarslinga och har dessutom skilda expansionssystem. Fördelarna är tydliga. Systemet når högsta energieffektivitet, får en låg installationskostnad och ger en mycket driftsäker anläggning. Maxi 50 är bland de mest effektiva och flexibla svensktillverkade systemen på marknaden.

Villa, jordbruksfastighet eller verkstad
Maxi 50 passar i de flesta hushåll med separat pannrum. Men allra bäst passar systemet i villor eller jordbruksfastigheter på landsbygden men också i verkstäder och mindre tillverkningsindustrier.

Maxi 30


Nu lanserar vi Maxi 30 en allbränslepanna, som ersätter de flesta värmesystem eller kompletterar befintliga. maxi 30 kan användas med alla sorters pelletsbrännare, värmepumpar, solenergi, fjärrvärme, med en Maxi 30 får ni ett komplett system som kan byggas ut efter behov och förutsättningar.

Hur fungerar Maxi 50? Ladda ner detaljerad beskrivning:


Senaste nytt
2023-11-28
Uppdaterade priser.
Hej vi har haft gamla priser i pelletsutbudet. nu har vi uppdaterat dessa.

 
Visste du att...
Islänningar dricker mer Coca-Cola per capita än något annat folk.
 
Webshop
Reservdelar till din Maxi 50 beställer du enkelt i vår webshop.

Här hittar du också våra populära produkter för solenergi.

 
Facebook
Vi finns på Facebook!

Gilla oss och tag del av senaste nytt om Maxi 30/50.

 

 
Nordisk System Teknik AB
Svenarp 2
577 99 Pauliström
Arne: 076 144 01 14
arne@nst-ab.se
info@nst-ab.se